Bjärekyckling Karl-Alfred & Oliva

Har tävlat med detta recept: spaghetti 1 Matsked olivolja 400-500 gram Bjärekykling kycklingbröstfilé salt Svartpeppar 1pkt bacon 2 vitlöksklyftor 2 klyftade tomater 7dl (cirka) färsk baby spenat 1,25 dl vispgrädde 0,75 dl riven parmesan Färska basilika-eller spenatblad för dekoration. Sätt på vatten (saltat) till spaghettin. När den är klar så spara en del av vattnet. Hetta upp oljan i en panna och stek kycklingen med salt och peppar och stek cirka 4 minuter på varje sida (kolla om den är klar genom att sticka i en gaffel, köttsaften ska vara klar). När den är klar, skiva filéerna i strimlor. I en annan panna steker du baconskivorna tills de är krispiga och låter sedan fettet dränera av på hushållspapper innan du skivar dem. Häll bort hälften av baconfettet från pannan och lägg i vitlök, tomater och spenat. Krydda med salt och peppar och häll över vispgrädden, riven parmesan och 1 dl "pastavattnet", låt det sjuda en stund och häll det sedan över spagettin och rör runt. Garnera med basilika eller spenatblad och servera. Vill du göra det ännu enklare så går det ju att göra det ännu enklare genom att använda färdig ostsås.
RSS 2.0